Meijer Parket gaat verhuizen, zie onze "Nieuws-pagina" voor meer info.
Wij leveren en leggen o.a. parket-, pvc-, laminaat-, kurk- en marmoleumvloeren. Maar ook traprenovatie en binnenzonwering kunnen wij verzorgen.

Parketvloeren (houten vloeren)

De keuze van parket wordt meestal als eerste bepaald door de houtsoort.
Zo zijn eiken, grenen, beuken en maple bekende houtsoorten. Maar ook de wat minder
bekende houtsoorten als teak, afzelia, basralocus, jatoba, merbau, Wengé, Amerikaans noten,
kersen en billinga zijn de moeite waard.
Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kleur, structuur, hardheid en eigenschappen.
Zo zijn sommige houtsoorten vochtgevoeliger waardoor deze bijvoorbeeld minder geschikt zijn
voor de keuken en andere houtsoorten zijn wat zachter en daardoor minder geschikt voor
bijvoorbeeld een druk gezin.

Hieronder staan enkele soorten vloeren die wij leveren en leggen. Het is een kleine greep uit ons assortiment. In onze showroom kunnen wij u ons gehele assortiment laten zien.

Flamingo Raftwood

De Raftwood vloer is opgebouwd uit 12 mm berken multiplex met een circa 3,4 mm dikke toplaag welke op authentieke wijze wordt geproduceerd. Hierdoor zij een prachtig robuuste en natuurlijke uitstraling heeft. De toplagen worden bewust niet uitgesorteerd zodat van een "sortering" geen sprake is.

De Raftwood Collectie bestaat uit diverse prachtige kleuren die zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Klik op de knop hieronder voor meer info en kleuren.

T & G Wood Cinzento Custom Made

Bent u op zoek naar een custom made kleur of bewerking? Wij realiseren de unieke houten vloer, die aan al uw specifieke wensen voldoet. Cinzento Custom Made® is maatwerk van de bovenste plank.

Cozy Oak

Cozy Oak is gemaakt van duurzaam geproduceerd Europees eikenhout dat wordt verlijmd op een berkenmultiplex drager. Door uitsluitend te kiezen voor de beste kwaliteit, gaan deze vloeren gegarandeerd jarenlang mee.

Cozy Oak wordt in de fabriek van Veno in Drachten geproduceerd. Van het drogen tot het aanbrengen van de olielaag; het gehele proces wordt daar uitgevoerd. CozyOak vloer zijn 100% FSC hout en 100% gemaakt in Nederland.

Legwijze en patronen

Nadat de keuze voor de vloer is gemaakt volgt vaak de vraag:

Welke legwijze?
Een houten vloer kan zwevend en vast gelegd worden. Een belangrijk argument om voor een vaste vloer te kiezen is dat deze stiller is , maar een zwevende vloer kan in sommige situaties meeverhuisd worden.
Een ander belangrijk punt bij het kiezen uit de verschillende manieren van constructie hangt af van of het een nieuwbouwwoning , appartement of bijvoorbeeld een oude woning met dragende houten vloer is.
Ook kunnen wij parket leveren en leggen over vloerverwarming. Onze medewerkers kunnen u hierover uitgebreid informeren en u een goed persoonlijk advies geven.

Voor meer info zie onze vloerverwarming-pagina.

Patroon - parket ?
Voor parket kunt u natuurlijk voor het plankmotief kiezen, maar er zijn legio andere mogelijkheden.
Wij zijn gespecialiseerd in traditioneel parket.
Bijvoorbeeld: visgraatparket, Hongaarse punt, mozaiek-parket, blok (diagonaal).
Wat deze vloeren helemaal af maakt, is natuurlijk een prachtige (dubbele) band en bies.